Към съдържанието

Здраве и спешни хора

08.10.2016

Едно здраве за хората дава сериозна зависимост дали ще има правилна насока и традиция за големите надежди. Тежка болка в ставите поразява все по-голям брой на стареене, често артритни американци, нов доклад установи.

През 2002 г. около 10,5 милиона души в Съединените щати заявиха, че се бори тежка болка в ставите, но до 2014 г. този брой е скочил до 14.6 милиона, каза изследователи от САЩ Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Екипът на CDC е определено „тежка“ болки в ставите като дискомфорт измерване 7 или повече на полувремето на 1-до-10 на въпросник, като 1 е без болка и 10 е „болка и болки в толкова лошо, колкото може да бъде.“

Проблемът може да се получи само по-лошо, учените казват, тъй като голяма част от тази болка в ставите е свързана с артрит. Един на всеки четирима души с артрит в новото изследване класиран неговата болка като „тежки“, и случаи на артрит сред американците се очаква да нарасне.

В Съединените щати, „артрит засегнати приблизително 52,5 милиона [22,7%] възрастни в периода 2010-2012 г. и е проектирана да повлияе на 78.4 милиона възрастни до 2040 г.“, пише на екип, ръководен от CDC изследовател Камил Барбър.

Той и колегите му проследяват 2002-2014 данни от Интервю топографски институт на САЩ National Health. Те установили, че от 2014 г., повече от една четвърт от всички възрастни с артрит – 27,2% – имаше тежка болка в ставите, с цени особено високо сред чернокожите (42.3 процента) и латиноамериканците (35,8 процента).

Това ниво на дискомфорт „може да ограничи способността на човек да изпълнява основните функции и сериозно компрометира качеството им на живот,“ каза екип Барбър е.

Сред възрастните, които казаха, че са инвалиди или не може да работи, тежка болка в ставите бе цитиран от почти 46% и 52 процента, съответно.

Какво може хората, изправени пред това често блокирането болка направя? Както изследователите CDC отбелязват, болкоуспокояващи като парацетамол и нестероидни противовъзпалителни средства обезболяващи (които включват ибупрофен и напроксен / Aleve) може да помогне на някои. Stronger, предписани болкоуспокояващи като опиати не се препоръчват, обаче.

„Няма достатъчно доказателства за и сериозни рискове, свързани с дългосрочната употреба на опиоидна терапия за лечение на хронична болка,“ заявиха изследователите, и наркотично пристрастяване остава при епидемични нива в Съединените щати.

Коментарите са изключени.

%d блогъра харесват това: