Към съдържанието

Твоят мой живот

26.11.2015

Видеото, публикувано във вторник показва McDonald тичане, след ходене по улицата. Той оглавява към някои полицейски коли с мигащи светлини, тогава клони далеч. Това е след това, че той се появява, за да се върти наоколо и пада, повален от порой от куршуми. Имаше 16 изстрела за 15 секунди, всички от Van Dyke.

„Видеото ясно показва Laquan ходене далеч и той не заплашва никого и той със сигурност не е лесно срещу полицая. Това беше първоначално представено като акт на самозащита,“ адвокат на семейството Макдоналдс казал „Ерин Бърнет OutFront на CNN . “

„И това е лъжа“, каза Майк Робинс. „Видеото е ясно указание, че това е ненужна стрелба.“

Полицай страхува за живота си, казва адвокат
Адвокатът на офицера, Даниел Р. Herbert, каза видеото не кажа цялата история. Клиентът му, каза той, страхува за живота си и този на колегите.

„Видео по природа е двуизмерен и го изкривява изображения“, каза Хърбърт.

„Така че това, което изглежда да е ясно на видео понякога не винаги е ясно, че“.

Други смятат, че наградата никога не е имало опасност за полицаите.

McDonald имаше 3-инчов нож и, според токсикологични тестове, имаше PCP в неговата система. Но той не беше в рамките на 10 фута от никого в момента изстрелите прокънтяха. Няколко други офицери са били на мястото на инцидента, и нито един изстрел никакви изстрели.

Herbert заяви, че клиентът му е бил най-близо до Макдоналдс, и в най-уязвима позиция.

Van Dyke е бил на място по-малко от 30 секунди, а от колата си за шест секунди, когато той започнал да стреля, каза Cook County членка прокурор Анита Алварес.

Коментарите са изключени.